Naar de website schapenvoornatuur.nlContact Kennisbank

Vlees

Lamsvlees en schapenvlees is vlees van schapen dat wordt gebruikt voor consumptie. Vlees van een dier dat minder dan een jaar oud is, wordt lamsvlees genoemd. Vlees van een ouder dier heet schapenvlees en is wat vetter dan lamsvlees.

In de middeleeuwen werkten mensen erg hard en daarom was het belangrijk dat het voedsel voldoende vet bevatte. Om de voeding van mensen te verbeteren werd er in de schapenrassen geselecteerd op vetproductie. Het schapenvlees van met name Engelse schapenrassen is daarom erg vet geworden. 

In Noord-Europa komen schapen- en lamsvlees in tal van traditionele gerechten voor. Meer informatie over schapenvlees vind je op het website van het praktijknetwerk ‘Daarom eten we schaap’. 

Bronnen 

Bekedam, .M., Herweijer, C.H. 1986. Schapenteelt en schapenziekten (3e druk). Wageningen: Uitgeverij Terra Zutphen, Groene Reeks.  

Heeft u toevoegingen of aanpassingen voor deze pagina, laat het ons weten: